[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

 

Nöjd PT-Klient

Jag har under många år av mitt liv haft problem med rygg, nacke och axlar. En del av dessa problem kommer troligen från den ridolycka jag va med om där ja bröt mitt ena nyckelben. Har gått till sjukgymnast och kiropraktorer men det har bara hjälpt för stunden. När ja började gå till kiropraktor Anette Sikén på Sikén Kiropraktik i Helsingborg så hade jag daglig värk, stelhet och svårigheter att göra vissa rörelser fullt ut. Har gått hos henne sammanlagt ca 2år, och för ca 1.5 månad sen fick ja kontakt med PT Jonas Hansson och nu har det verkligen hänt saker! Ja har fått lättförståeliga rörelser och träningsprogram att göra hemma och får personlig coachning 1ggr/v i mitt hem av Jonas, och ja känner mig starkare i mage/rygg och orkar hålla upp överkroppen på ett helt annat sätt! Har inte lika mkt stelhet eller smärtor längre (nästan inget alls!) Träningen kompletteras av regelbundna justeringar av Anette, och det bästa av allt är att Jonas och Anette har kontinuerlig kontakt och kan ta fram det bästa för mig och min rygg, med individuella planer och övningar! Jonas är en mycket kunnig, tillmötesgående, ödmjuk och trevlig person som har många års erfarenhet av träning och hälsa så man känner sig trygg med honom!

Jenny Anehem
Landskrona
170803
 
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Referens

Efter 25 år med ett fysiskt tungt arbete och en aktiv fritid med hästar började min rygg säga ifrån. Jag kunde inte längre leva på gamla meriter då jag tidigare varit i fin fysisk form och utövat ett flertal sporter. Dessutom hade jag för några år sedan råkat ut för en hästolycka där jag skadade mitt bäcken. När jag kom hem från jobbet blev jag ofta sittande i soffan och kunde inte ta mig upp pga smärtor i ländrygg och bäcken. En mycket frustrerande situation för mig då jag alltid har varit pigg, kry och aktiv på alla sätt.

Jag fick i första skedet hjälp av kiropraktor Annette Sikén och genom henne sedan kontakt med Jonas Hansson. Vi har nu träffats regelbundet under ett år och vilken skillnad.... Jonas har på ett lugnt, pedagogiskt och professionellt sätt hjälpt mig till självhjälp. Han har lagt upp träningsprogram på rätt nivå så att jag hela tiden har fått nya utmaningar och känt mig motiverad. Jag har idag fått tillbaka styrkan och stabiliteten i bålen och dessutom blivit betydligt smidigare och rörligare. Annette och Jonas har också fått mig att inse att jag måste lyssna på min kropp och att ibland är den bästa medicinen vila. Så idag ligger jag inte på soffan för att jag har ont utan för att kroppen ska få återhämta sig och samla krafter för nästa träningspass.

Tack Jonas och Annette.

Heléne Olofsson

Helsingborg 2017-01-05

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Referens

Jag är patient hos Leg. Kiropraktor Anette Sikén på Sikén Kiropraktik i Helsingborg och blev rekommenderad Personlig tränare Jonas Hansson, för att få hjälp med träningsprogram för min rygg. Jag har en stor skolios som ger mig smärta i ryggen och i min höft. Men med hjälp av behandling av Anette samt fått hjälp av Jonas med övningar så har jag nu blivit starkare i hela bålen, vilket har gett mig en bättre hållning och mindre värk i ryggen och höften.

Jag tränar med Jonas 1ggr var 14:e dag så han ser till att jag gör mina övningar rätt samt ger mig nya utmaningar efterhand som min kropp blir starkare.

Pia Maric

Bjuv 2016-12-28

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Hejsan !

Vill nu berätta lite kortfattat om mina problem med min rygg,  som har pågått sen ÅR 2000. Jag har gått hos olika kiropraktorer under många år, för att hitta en som kan lösa mina problem med min rygg. Vissa löste det för stunden men det var ständigt  återkommande smärtor som återkom efter 8-10 veckor när man gjorde något fel i arbetet eller på fritiden  vridning/ lyft e.t.c – så var man tillbaka på ruta 1 igen, hela min rygg var som en S-kurva med smärtor i ländryggen när det var som värst kunde knappt sitta några längre sträckor i en bil eller på en stol framför datorn.

Så av en slump såg jag en annons i en lokaltidning om en kiropraktor vid namn Anette Siken i HBG – så varför inte se vad hon kan göra för mig, vad hade jag att förlora ?                                                                                                                                                                                                                                                      

Vad jag då inte visste, var att hon hade hjälp utav en (vi kan kalla honom- fystränare) eller PT- Jonas Hansson - som man kunde få hjälp med  - typ med träningsprogram – kost o hälsa m.m  - jag bestämde mig för att träffa honom en dag och för att se vad han kunde erbjuda mej, han verkade veta vad han pratade om fick uppfattningen om honom som professionell – vi gick igenom övningarna som han visade och som var bäst för min skadade rygg , jag tränade programmet efter min egen förmåga i mellan våra möten som var täta i början.

Jonas kom med synpunkter och förbättringar hela tiden och verkligen peppade mej, kändes jobbigt i början men jag kände själv efter nån månad att jag hade faktiskt blivit bättre å starkare i ryggen, återfallen kom inte så ofta.

Övningarna blev fler och fler och vilken nytta dom gjorde-  har träffat Jonas under ca 1 år nu =  (mkt övningar)

Känner mej starkare än någonsin i min rygg nu, återfallen är få  (ÄNTLIGEN)  Jonas har på ca 6 mån fått mej från att

kunna göra riktiga marklyft på 60 kg då  med visst besvär - tills idag på 130 kg – jag är stolt över mej själv som

har lyckats med detta, men med STOR HJÄLP av Jonas Hansson - Jag är glad idag att jag vågade tro på honom.

Vi har inte nåt toppen än på min resa till bättre välmående, men vi är på god väg…………..

Med vänlig hälsning Jörgen Bengtsson

Grevie 2016-10-25

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Referens

Jag har en krånglande höger axel med mycket smärta ut i armen. Kiropraktor hjälp regelbundet i två år som gjort det bättre.

Men det var efter jag träffat dej Jonas Hansson fått hjälp med enkla rörelser för mina armar, bröstrygg o för min hållning plus Core övningar som det gav riktigt resultat. Idag har jag dagar då jag är helt smärtfri o min träning leder mig närmare mitt mål. Att klara av "Tjejklassikern" (det är bara de där 30 km på skidor kvar)

Ingrid Bengtsson

Ödåkra 2016-10-19

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ett litet omdöme.

För ca 3 år sedan började jag gå regelbundet hos kiropraktorn. 30 års smärtor i nacke, bröst rygg och axlar hade gett mig en dålig hållning. Nu fått oerhört mycket bättre hållning och mindre smärtor. Kom till läget hur jag ska kunna stärka min muskulatur.

Som tur var fanns Jonas Hansson hos min kiropraktor. Bokade tid och gick igenom vad jag behövde stärka upp. Fick effektiva och enkla rörelser som jag gör dagligen. Vilket har gett mig mycket bättre styrka i mage och rygg bla.

För ett år sedan började min höft krångla med mycket smärta. Älskar att vandra och det blev nästan en plåga. Nu har Jonas masserat igenom ordentligt i rygg och sätesmuskler. Och smärtan är borta. Till min stora glädje kunde jag genomföra en 15 km lång vandring med ett leende på läpparna.

Så jag kan varmt rekommendera Jonas som din personliga PT. Professionell och kul att jobba med.

Eva Thomasson

Helsingborg 2016-10-18

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

                              

Efter ett långt yrkesliv inom sjukvården hade jag en vardag med stora inskränkningar på grund av smärtor i nacke, axlar och bäcken med ständiga behov av justeringar hos kiropraktorn.

 Jag fick kontakt med Jonas, genom min kiropraktor Anette Sikén.  Jonas har i samråd med Anette sedan ett år tillbaka med kunskap och stor lyhördhet instruerat och hjälpt mig med skräddarsytt träningsprogram utifrån de svagheter jag hade. Han fick börja med en "rishög".

Jag började nu mitt liv som pensionär och klarar av att göra saker som för ett år sedan inte fanns i min vildaste fantasi. Jag kan till min glädje utan problem sköta trädgården, städa. leka med barnbarnen och tränar marklyft på gym. (pers på 40kg)

 

Tack Anette och Jonas

Eva Pålsson 65år

Ekeby 2016-09-02

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 Helsingborg 16 04 27

 

Sedan jag träffade Jonas har jag blivit både starkare och vigare. Jag har också blivit stabilare och säkrare.  Han har fått mig att göra saker jag aldrig trodde att jag skulle klara av.

Jag fick kontakt med Jonas genom min kiropraktiker. Hon tyckte att jag vid det tillfället var så pass bra i min rygg att det var dags att börja träna på riktigt. Även om jag motionerat och gått på en del pass på gymmet var detta nåt helt annorlunda.

Jag fick börja med enkla övningar och stegvis öka i ett för mig anpassat tempo. Känslan av att  verkligen känna att man blir starkare är häftig. Jag har ett jobb som kräver att man bär ryggsäck  samt väskor och utrustning i händerna. Mycket gå och stå, ut och in ur bilar. Nuförtiden har jag inte ont någonstans och om jag skulle känna av nåt besvär, hämtar jag mig snabbt.

Min kiropraktiker gör nu endast små justeringar vid besöken. Hon är positivt överraskad vad vi har åstadkommit tillsammans med Jonas.

Jag jobbar på med mina övningar och gör marklyft, något som jag i min vildaste fantasi inte trodde var möjligt.

Jag kommer med Jonas hjälp gå starkare mot pensionen ( och långt efter det hoppas jag ). Som sägs: - Det är aldrig för sent att börja träna!     

 Helén 57 år

 Tack Jonas!

____________________________________________________________________________________________________________

 

Detta är helt otroligt. Jag började hos Niclas på New Life för drygt ett halvår sen och jag har verkligen fått ett Nytt Liv. 

Sedan många år har jag fibromyalgi, knäartros och problem med en fot. Detta gjorde att jag belastade ryggen fel och i början på 2015 kom ryggproblemen, främst ländryggen. Kunde knappt komma ur sängen eller upp från stolen. Gick jättedåligt och med böjd rygg och ofta med hjälp av kryckor. Hela tillvaron var pest och pina. 

Jag klarade inte av min underbara trädgård,kunde inte gå ut i skogen och plocka svamp och inte stavgå. 

Idag är det helt annorlunda. Jag kan vara i trädgården, i skogen och stavgå. 

Ett stort plus är också att jag får hjälp med att stärka upp mina knän genom New Life's personliga tränare Jonas

Jag är verkligen nöjd och glad för mitt nya liv. 

 STORT TACK till Niclas, Jonas och Anneli 

Cecilia Nethander i Össjö-Boarp April 2016

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Referens

Är så glad i dag. Har gått i rask takt ca 5,5 km runt Väla skog. Det kunde jag inte för ett år sen. Vid denna tiden staplade jag runt dubbelvikt av smärta i ryggen.

Fick hjälp av kiropraktiker Anette Sikén att få ryggraden att arbeta på ett bättre sätt. Så småningom kunde jag börja träna lite. Då blev jag rekommenderad att börja träna med en personlig tränare Jonas Hansson

Med en ängels tålamod, stor kunskap och massor med erfarenhet lotsar han mig fram med goda råd och träningsprogram speciellt gjorda för mig.

Jag kan med glädje rekommendera Jonas om du vill komma igång med din träning med Jonas Hansson.

Anne – Margret Nordberg

Helsingborg 2016-01-03

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Högre energi i en starkare kropp

Efter 3 veckors träning med Jonas, JHPT Support, så märkte jag en tydlig skillnad. Den ständiga rygg- och höftvärken började släppa. Jag kunde börja jogga igen utan problem. Jag började med min älskade löpning igen med den stora skillnaden att det inte gjorde ont och känslan av en stark och stabil kropp som ”stod emot” löpstegen. Efter 6 veckor sprang jag mitt första millopp på mycket lång tid och kände mig starkare i kroppen än någonsin. Efter en lång period av ständig irritation i rygg och höfter, ett konstant spänningstillstånd var jag hur motiverad som helst att prova vad som helst. Jonas är fantastiskt coachande och man lär sig ”enkla rörelser” på rätt sätt. Jag skulle aldrig varit så uthållig om jag inte regelbundet pushades av Jonas samt de regelbundna kiropraktikbehandlingarna hos Anette på Sikéns Kiropraktik. Förutom att kroppen känns starkare så upplever jag ett mycket större välbefinnande och en högre energi då mycket av det tidigare spänningstillståndet har släppt. Jag rekommenderar verkligen personlig träning, nu förstår jag vad det innebär. Och jag är hur motiverad som helst att gå upp lite tidigare varje morgon för att köra mina övningar.

 

Jonas besitter en lång erfarenhet och kompetens om samband mellan rätt träning och god effekt.

Sara Johnson

2015-09-20 Helsingborg

____________________________________________________________________________________________________________

 

Jonas, ditt engagemang som PT och samordnande insatser med naprapat vid behov är unikt. Ditt intresse för de personer som du i din PT-roll ansvarar för är också fantastiskt. Detta tillsammans med ditt intresse att förkovra dig i alla de frågor som uppkommer när man jobbar med personers fysik och välbefinnande är också slående för dig med den energi du visar och utstrålar.

Jag är tacksam för att jag kom i kontakt med dig på Actic, Halmstad och fick hjälp med mina besvär. Efter har tränat olika idrotter och med ett fysiskt arbete som plåtslagare har det satt sina spår i kroppen genom att jag har fått artros och diskbråck.

Med din kunskap och erfarenhet såg du vad som behövdes göras, du skickade mig till en Naprapat, Gabriel Spångfors. Genom ert samarbete har jag blivit till det bättre. Mindre smärta, bättre hållning i kroppen, går bättre i trappor och känner mig mycket starkare.

Jag är en mycket nöjd PT-klient och kan varmt rekommendera Jonas som personlig tränare.

Mvh

Rikard Heijel, 56år

Agne Eriksson Byggnadsplåtslageri AB i Halmstad

Mail: agneerikssonplat@telia.com

____________________________________________________________________________________________________________

 

Hej Jonas,
Hade aldrig trott att PT skulle kunna betyda så mycket för mig. Och så enkelt egentligen! För träningspasset och träningen tänks ut och förbereds åt en. Allt för att göra det effektivare och enklare. Inget komplicerat tänkande krävs utan helt enkelt ' just do it'! under professionell och trygg översyn. Som att komma till ett dukat bord! En viktig fördel tycker jag.

Jag kan varmt rekommendera PT om du verkligen har lust och viljan att uppnå resultat. Framför allt undvika sk fel träning, vilken ju oftast leder till det motsatta, nämligen skador och smärta.

I mitt fall har jag tränats av Jonas Hansson  på Hälsostudion i Båstad. En duktig och trevlig PT, kompetent och väldigt målinriktad. Han tittade igenom min fysik och gjorde sin analys. Träningen utvecklades efterhand som fysiken utvecklades. Mycket stretching och balansträning gav tydligt förbättringar i min bålstabilitet och balans. Jonas utmanar med mångsidighet i träningen och använder även nya tekniker från tränare av Sveriges topp idrottare. Han är även lyhörd och observant på mina kroppssignaler. Och då blir träningen maximalt anpassad och för mig mycket mera motiverande. Vi har skrattat mycket tillsammans. Jonas kallade mig för 'konservburken' alldeles i början. Sedan påstod han att jag i framtiden skulle komma att stå på en träningsboll i perfekt balans, med golfklubba, samt utföra en full sving utan att trilla ner. Vilken fräck- och skämtsamhet!
 
Nu, några månader senare, har jag vunnit en roddtävling samt två golftävlingar.

Jag är helnöjd. Just do it!
 
Pelle Hagander

Båstad